TurkishGlass "Glass Is Future" Enstalasyonu ile İtalya Cam Haftası'na Damgasını Vurdu


TurkishGlass "Glass Is Future" Enstalasyonu ile İtalya Cam Haftası'na Damgasını Vurdu


    Camın dünyamızın geleceği üzerindeki rolüne vurgu yapmak, camın çevre dostu ve sürdürülebilir olmasına dikkat çekmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 2022 yılının Uluslararası Cam Yılı olarak ilan edilmesinin akabinde gerçekleşen ve bu yılın en önemli cam etkinliklerinden biri olan Italian Glass Weeks’in Milano’da düzenlenen etkinlik haftasına TurkishGlass markamız ‘’Glass Is Future’’ enstalasyonu ile katılım göstermiştir.

    Sonsuz kez geri dönüştürülebilen mimari cam, cam ev eşyası ve cam ambalajın birlikteliği Türk tasarımcılarının yaratıcılığıyla hayat bulmuştur. 7 parça mimari cam, 561 adet cam ev eşyası, 637 adet cam ambalajdan oluşan enstalasyonumuz Türk camının kalitesini yansıtmakla birlikte; camın doğası ve ışığın yüzeyde kırılımıyla ziyaretçilerine bir mesaj vermektedir: ‘’Cam Gelecektir”.

    Milano’nun merkezinde yer alan Palazzo Giureconsulti‘de 10-14 Eylül tarihleri arasında sergilenen enstalasyonumuzu Türkiye Milano Başkonsolosu Özgür Uludüz ve Milano Ticaret Ataşesi Ahmet Erkan Çatinkayış ziyaret etmiştir. 12 Eylül’de gerçekleşen iletişim etkinliğimize Türk cam ihracatçı firma temsilcileri, cam sektör profesyonelleri, mimar, tasarımcılar ve cam makine üreticilerinden oluşan 150 kişi katılmıştır. Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Tansu Kumru yoğun ilgiyle karşılanan etkinlikte enstalasyonumuz ve Türk cam sektörü hakkında bir konuşma yapmıştır.

    TurkishGlass markası, Türkiye cam sektörünün gücünün tüm dünya tarafından bilinmesini sağlamak amacıyla hedef pazarlarında, üyelerimizin de desteğiyle faaliyetlerine devam edecektir.


Önceki Haber Sonraki Haber