Çimento Sektörünün Nabzı Intercem Konferansıyla İstanbul'da Attı


Çimento Sektörünün Nabzı Intercem Konferansıyla İstanbul'da Attı


Çimento endüstrisinin en önemli konferanslarını düzenleyen Intercem’in 110 Konferansı Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin (Turkish Cement markası ile) iş birliği ile 19-21 Eylül 2022 tarihleri arasında İstanbul’da, Hilton Bomonti Otel’de gerçekleşti.

Çimentoda dünyanın en büyük ihracatçısı, Avrupa’nın ise en büyük üreticisi olan Türkiye, sektörün en büyük buluşmalarından biri olan çimento endüstrisi konferansına ev sahipliği yaptı. Konferansa bu yıl 60’ın üzerinde ülkeden yaklaşık 500 kişi katılım gösterdi.

Birliğimiz Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdulhamit Akçay 20 Eylül tarihinde konferansın açılış konuşmasını yaptıktan sonra Türkiye çimento sektörü ile ilgili sektördeki son durum, ithalat ve ihracat verileri ve Türkiye ekonomisi hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Türkiye’nin global çimento sektöründeki yeri ve önemine dikkat çeken Abdulhamit Akçay’ın sunumu yoğun ilgiyle karşılandı.

Türk çimento sektörü tanıtım filmimizin gün boyu ziyaretçiler ile paylaşıldığı standımız konferansın ilgi odağı oldu ve ziyaretçilerimizle ihracatçı firmalarımız hakkında bilgi verildi. 20 Eylül akşamı yaklaşık 250 kişinin katılımıyla gerçekleşen Gala Yemeğinde ise sektör temsilcileri bir kez daha bir araya geldi.

Intercem İstanbul konferansı; çimento sektöründeki son gelişmeler, Covid-19 ve jeopolitik gelişmelerin sektöre etkisi, karbon emisyonu ve pazar trendlerinin de aralarında yer aldığı gelişmeler hakkındaki konuşma ve sunumlarla sona erdi.


Önceki Haber Sonraki Haber