Türk Seramik ve Cam Sektörü Avrupa'nın En Büyük Tüketim Malları Fuarı Ambiente'de Buluştu


Türk Seramik ve Cam Sektörü Avrupa'nın En Büyük Tüketim Malları Fuarı Ambiente'de Buluştu


Tüketim malları sektörünün en prestijli fuarlarından olan Ambiente, 3-7 Şubat tarihlerinde Türk cam ve seramik firmalarının yoğun katılımıyla Frankfurt’ta gerçekleşmiştir.

Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, Başkan Yardımcısı Tansu Kumru ve Birlik personeli tarafından fuar boyunca üye firma standları ziyaret edilerek firmalarla pazardaki trendler, beklentiler ve ihracatı artıracak fırsatlar üzerinde istişarelerde bulunulmuştur. Aynı zamanda firmaların İhracatçı Birlikleri’nden beklentileri ve sektöre ilişkin sorunlar görüşülmüştür.

Fuar süresince TurkishGlass ve Turkishceramics Instagram, Linkedln ve Facebook sosyal medya hesaplarında seramik sofra ve mutfak eşyaları ile cam ev eşyası özelinde kapsamlı bir reklam kampanyası yürütülmüş, marka bilinirliğimize katkı sunacak şekilde hedef kitleye başarılı şekilde ulaşılmıştır.

3 Şubat 2023 tarihinde Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer ev sahipliğinde Başkonsolosluk Rezidansı’nda üye firmalarımız ile önemli müşterilerinin katılımıyla bir iletişim etkinliği düzenlenmiştir. 40’dan fazla sektör profesyonelini bir araya getiren etkinliğe Frankfurt Ticaret Ataşesi Yusuf Yerkel de katılmıştır.

Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz’in açılış konuşması akabinde, Başkan Yardımcısı Tansu Kumru tarafından Türkiye'nin sürdürülebilir ürünleri, kişiye özel üretim kabiliyeti ve teknolojisi ile sektör profesyonelleri için bugünün ve yarının çözüm ortağı olduğunun altı çizilmiştir.

İletişim etkinliği, Türkiye’deki seramik ve cam firmalarının ve onların değer zincirlerinin birbirleri ile iş birliği fırsatları yaratmasına olanak sağlamıştır.

Sektör profesyonelleri tarafından yoğun ilgi gören iletişim etkinliğinin önümüzdeki yıl daha geniş bir katılımla gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.


Önceki Haber Sonraki Haber