Türk Cam Sektörü Cam Gelecektir Mottosu ile Cam Sektör Çalıştayı'nda Buluştu


Türk Cam Sektörü Cam Gelecektir Mottosu ile Cam Sektör Çalıştayı'nda Buluştu


Cam Sektör Çalıştayı, 26 Ocak 2023 tarihinde, Sapanca’da, düz cam, işlenmiş cam, cam ev eşyası ve cam ambalaj sektörlerinde faaliyet gösteren yüzün üzerinde firma temsilcisi ile gerçekleştirilmiştir.

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Tansu Kumru ve Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç’ın açılış konuşmalarının ardından Tansu Kumru tarafından Türk cam sektörünün dış ticaret analizi, ihracatın artmasını sağlayacak faaliyetlerin değerlendirilmesi konusunda bir sunum yapıldı. 

Çalıştay, Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Burak Güreşci’nin “Damping ve Sübvansiyon Önlemleri”, Şube Müdür V. Erdinç Erbay ve Ticaret Uzmanı Ümit Mert Erkoyuncu’nun “Korunma Önlemleri” ve “Ülkemiz Menşeli Ürünlere Yönelik TPSA Önlemleri” konularındaki sunumları ile devam etmiş ve OAİB Devlet Yardımları Şube Müdürü Nazire Yılmaz Fındıklı tarafından “Devlet Yardımları” hakkında bilgilendirme yapılmış, Türkiye ve dünya ekonomisi hakkındaki son gelişmeler de Fatih Keresteci tarafından katılımcılarla paylaşılmıştır. 

Cam Sektör Çalıştayı basın bülteni için tıklayınız.


Önceki Haber Sonraki Haber