Seramik Tanıtım Grubu Mosbuild-2012 Fuarı'na bir info-stand ile katıldı


Seramik Tanıtım Grubu Mosbuild-2012 Fuarı'na bir info-stand ile katıldı


1995 yılından beri düzenlenen ve Avrupa’nın en büyük yapı ve iç mekan fuarı olan Mosbuild-2012 Fuarı 2-5 Nisan tarihleri arasında Moscow Expocentre’da düzenlendi.

Dünyanın en büyük beş yapı fuarı arasında yer alan Mosbuild bu yıl 135 bin m²’lik bir alanda gerçekleştirildi. Beş gün süren uluslar arası fuarda 2.200 yerli ve yabancı firma standlarında ürünlerini sergiledi. Fuarı 62 farklı ülkeden 100 bine yakın yapı sektöründen profesyonel, mimar, tasarımcı ve nihai kullanıcı ziyaret etti.

Bu yıl 17.si düzenlenen fuara Seramik Tanıtım Grubu (STG) 27 m²’lik bir info-standla katıldı. STG standında fuar boyunca Türk seramik sektörünü tanıtıcı film gösterilmiş, gelen ziyaretçilere CD, USB katalog ve broşür dağıtılmıştır. Ayrıca, ziyaretçiler fuarda standı olan Türk firmalarına da yönlendirilmiştir. Standımız 50’ye yakın profesyonel, mimar ve tasarımcı ziyaret ederek Türk Seramik Sektörü hakkında bilgilendirilmiştir.

STG standını, T.C. Moskova Büyükelçiliği Müsteşarı Sayın Şener CEBECİ, Moskova Ticaret Başmüşaviri Sayın Atilla KARAASLAN, Ticaret Müşaviri Hakkı KARABÖRKLÜ, Kale Grubu Şirketleri Başkanı Sayın Zeynep BODUR OKYAY, SERKAP Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet YAMANER de ziyaret etmiştir.

Dünyada enerji fiyatlarının artmasıyla birlikte, özellikle Rusya baştaolmak üzere çevre bölge ülkelerinde inşaat sektöründe büyük projeler başlatılmıştır. İnşaat sektöründeki yeni yatırımlar ve renovasyonla birlikte seramik kaplama malzemeleri ve vitrifiye ürünlere olan talep de artış göstermiştir. Seramik sektörü için Rusya pazarı önemi giderek artan potansiyel bir pazardır. Söz konusu fuara gelecek yıl mutlaka daha geniş bir organizasyonla ve daha fazla Türk firmasıyla katılınmasının yararlı olacağı düşünülmektedir. Zira, sektörde rakibimiz olan İtalya ve İspanya fuara çok sayıda firma ile milli katılım gerçekleştirerek yoğun ilgi çekmiştir.


Önceki Haber Sonraki Haber