Vitra Rusya'da Yeni Bir Fabrika Açılışı Yaptı


Vitra Rusya'da Yeni Bir Fabrika Açılışı Yaptı


Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu büyüme stratejileri doğrultusunda Türkiye dışındaki üretim kapasitesi yatırımlarına devam etmektedir. Türkiye dışında bu alanda ilk yatırımları olan Grubun, 13 Mayıs 2014’te seramik sağlık gereçleri üretmek üzere kurduğu yeni fabrikasının açılışı yapılmıştır.

21 milyon Euro’luk yatırımla kurulan yeni fabrika Moskovaya yaklaşık 100 km uzaklıktaki Serpukhov’da, karo fabrikasının da olduğu bölgede bulunmaktadır. 6’sı Türkiye’de, 6’sı Almanya’da, 2’si Fransa’da ve şimdi de 2.’si Rusya’da olan Eczacıbaşı Yapı Ürüneri Grubu’nun üretim tesisi (seramik karo, sağlık gereçleri, tesisat, banyo eşyaları ve küveti üreten) sayısı 16’ya yükselmiştir.

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu’nun seramik karo üretim kapasitesi yılda 33 milyon m2 iken sağlık gereçleri alanında bu rakam 5 milyon adete yükselmiştir.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı’nın ev sahipliği yaptığı törene, Moskova Bölgesi Yatırım ve İnovasyon Bakanı Denis Petrovich Butsaev, Serpukhov Valisi Alexandr Vyacheslavovıch Shestun ve Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin katılım sağlamıştır.

Ayrıca törene Eczacıbaşı Başkanı ve CEO’su Dr. Erdal Karamercan, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Atalay Gümrah ile Başkan Yardımcıları Ahmet Yamaner (Teknoloji ve Yatırım) ve Zeki Şafak Ozan (Karo) da katılım sağlamıştır.

Ecacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı törende yaptığı konuşmada “Türkiye, Almanya ve Fransa’dan sonra şimdi Rusya da önemli üretim merkezlerimizden biri oldu. Yapı Ürünleri Grubunun 16 fabrikasından 10’u yurtdışında yer almaktadır. Türkiye’yi dünyanın farklı bölgelerinde üretimimizle olduğu kadar satışlarımızla da temsil etmekten guru duyuyoruz” dedi.

Bugüne kadar, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu 46.000 m2’si kapalı toplamda 200.000 m2 alana yayılmış olan Serpukhov’daki üretim tesisine 60 milyon Euro’luk yatırım yapmıştır. 2011 yılında açılan karo fabrikası yılda 3,2 milyon m2, yeni açılan seramik sağlık gereçleri fabrikası ise yıllık 250.000 adet üretim kapasitesine sahiptir.

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Vitra markalı ürünlerini 75’ten fazla ülkeye ihraç etmektedir. Grubun Vitra markalı ürünleri Rusya pazarında 1.000 satış noktasından ulaşılabilmektedir.


Önceki Haber Sonraki Haber