SERAMİK VE MAKİNE SEKTÖRÜ İŞBİRLİĞİ İÇİN BİRARAYA GELDİ


SERAMİK VE MAKİNE SEKTÖRÜ İŞBİRLİĞİ İÇİN BİRARAYA GELDİ


Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği, Makine ve Aksamları  İhracatçıları Birliği ile Türkiye Seramik ve Türkiye Makina Federasyonu iş birliğiyle ülkemizde seramik üretim teknolojisinin gelişimine ve yerli makine kullanımının artmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Seramik Sektöründe Yerli Makine ve Teknolojinin Geliştirilmesi Toplantısı 5 Ocak 2021 tarihinde 300 kişinin katılımı ile online ortamda gerçekleşti.

Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan GÜLDAĞ’ın moderatörlüğündeki toplantı Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan BÜYÜKDEDE, Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna TURAGAY, Çimento, Cam, Seramik İhracatçıları Birliği Başkanı Erdem ÇENESİZ ve Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Başkanı Kutlu KARAVELİOĞLU’nun açılış konuşmalarıyla başlamıştır. Açılış konuşmaları kapsamında, Dünyada seramik kaplama malzemeleri ve seramik sağlık gereci üretimi ve ihracatında önemli bir payı elinde bulunduran Türk seramik üreticilerinin, yerel makine ve yedek parça kullanımı konusunda atacağı adımların tüm seramik ve makine sektörünü önemli derece etkileyeceği ve ithalata bağımlılığın azaltılarak yerelde geliştirilen seramik makineleri ile iki sektörümüzün de küresel anlamda daha rekabetçi hale geleceği vurgulanmıştır.

Açılış konuşmalarının ardından “Türkiye’de Seramik Sağlık Gereçleri Makineleri Üretimi” ve “Seramik Kaplama Malzemeleri Üretiminde Yerli Makine” oturumları gerçekleştirilmiş, seramik sektörü için makine üreticisi 10 firma bu oturumlarda firmalarını tanıtan sunumlar yapmışlardır. İki oturumda yapılan sunum ve bilgilendirmelerin akabinde Dünya Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap MUNYAR ve Dünya Gazetesi yazarı Rüştü BOZKURT tarafından değerlendirmelerde bulunulmuştur.

Üçüncü ve interaktif son oturumda ise seramik ve makine üreticisi katılımcı firmaların görüşleri ve soruları alınmıştır.

Türkiye Seramik ve Makine Sektörlerinin İşbirliği Gelişimi Durum Tespit Raporu için tıklayınız.


Önceki Haber Sonraki Haber