8. SERAMİK SEKTÖR BULUŞMASI: "SERAMİK İHRACAT STRATEJİSİ MARATONU" TOPLANTISI SEKTÖRÜN YOĞUN İLGİSİ İLE GERÇEKLEŞTİ


8. SERAMİK SEKTÖR BULUŞMASI: "SERAMİK İHRACAT STRATEJİSİ MARATONU" TOPLANTISI SEKTÖRÜN YOĞUN İLGİSİ İLE GERÇEKLEŞTİ


Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından 2018 yılından bu yana her yıl iki defa üyelerin katılımıyla gerçekleştirilen “Seramik Sektör Buluşmaları” nın 2021 yılı ilk toplantısı 13 Ocak 2021 tarihinde 110 sektör temsilcisinin yoğun katılımı ile online olarak düzenlenmiştir.

Birliğimizin Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz toplantıda Türkiye’nin ve diğer ülkelerin seramik ihracatı verilerini sunmuş ve covid-19 sürecinde Dünya ticaretindeki mevcut eğilimin aksine ülkemizin pandemi koşullarının hakim olduğu 2020 yılında seramik sektörü ihracatında artış gösterdiğini vurgulamıştır.

Birliğimiz Ekonomi Danışmanı Dr. Can Fuat Gürlesel tarafından gerçekleştirilen sunumda ise inşaat ve seramik sektörlerinde 2020 yılı değerlendirmesi ile 2021 yılı projeksiyonlarına ait detaylı analizlerin olduğu veriler paylaşılmıştır.

Programın son bölümünde ise 23-24 Kasım 2019 tarihlerinde 2. Seramik Sektörü İhracat Stratejisi Çalıştayında ortaya çıkan “İhracat Stratejisi ve Yol Haritası”nın çıktılarını sektör ile birlikte değerlendirebilmek ve sürdürülebilir kılmak amacıyla çalışmalarına başladığımız Seramik İhracat Stratejisi Tasarım Maratonu kapsamında maratonun içerik ve metodolojisinin anlatıldığı sunum Kurumsal Değişim Akademisi Dönüşüm Mimarı Gültekin Güldür tarafından gerçekleştirilmiştir.


Önceki Haber Sonraki Haber