Turkishceramics 25. Yılda UNİCERA Fuarı'nda


Turkishceramics 25. Yılda UNİCERA Fuarı'nda


27 Şubat-03 Mart 2013 tarihleri arasında, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 25. Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı UNICERA, 20 ülkeden 309 firma ve firma temsilcisinin katılımıyla 86.000 m²’lik alanda başarıyla gerçekleştirildi.

Fuarın açılışı Ekonomi Bakanı Sayın Zafer ÇAĞLAYAN, Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı Zeynep BODUR OKYAY ve Tesisat İnşaat Malzemeleri Derneği Başkanı Ali Yalçın TUNG tarafından yapıldı. Avusturya, Bulgaristan, Çin, Mısır, Fransa, Almanya, Hindistan, İtalya, Polonya, Singapur, Slovenya , İspanya, İsveç, İsviçre, Tayvan, Ukrayna, İngiltere, ABD, Vietnam ve Türkiye’den olmak üzere fuar bu yıl yaklaşık 70.000 kişi tarafından ziyaret edildi. Avrupa’nın en önemli iki sektör fuarından biri olan Unicera’da, seramik kaplama malzemeleri, vitrifiye ürünler, havuz, sauna, armatürler, banyo ve mutfak mobilyaları ve aksesuarları ve bunlarla ilgili yayınlar sergilendi. Fuarın 25. yılı dolayısıyla, fuar süresince “Dünden Bugüne UNICERA” sergisi ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Türk Seramikleri Tanıtım Grubu üyelerinden 26 firma fuarda yer aldı. Bunlar; Altın Seramik, Bien Seramik, Creavit, Doğvit, Duratiles-Duravit, Ece Sağlık Gereçleri, Ege Seramik & Vitrifiye, Esvit, Güralvit, Graniser, Hitit Seramik, Idevit, Kale (Çanakkale Seramik–Kalebodur), Kütahya Seramik, Seramiksan, Seranit, Serapool, Serel, Söğütsen Seramik, Turan Seramik, Turkuaz Seramik & Vitrifiye, Umpaş Seramik, Uşak Seramik, Vitra, Yurtbay ve Yüksel Seramik’tir.

UNICERA boyunca, Seramik Tanıtım Grubu yabancı VIP misafirlerini, fuar alanında 2. Kat Kınalı Salonu’nda yer alan ve özel olarak hazırlanan ‘Turkishceramics VIP Lounge’da ağırladı. Son iki senedir olduğu gibi bu sene de sektörün önde gelen seramik firmalarının özel müşterilerine ve yabancı dergilerin editörlerinin kullanımına sunulan locada, misafirlere internet erişimi, TV yayını, açık büfe ve kilitli dolap gibi hizmetler sunuldu.

Unicera kapsamında, sektörün başlıca uluslararası ve bölgesel dergilerinden Ceramic World Review, Tile International, Tile Magazine, Domus, Edge, Middle East Interior, Domoi, Ceramic and Sakhteman Magazine ve Tiles of India editörleri Turkishceramics tarafından Türkiye’de ağırlandı.

Fuar süresince VIP Lounge’da ağırlanan editörlerce Türk seramik firmalarının standları ziyaret edildi; her bir firma tarafından firmalarını ve sergilenen ürünlerini tanıtıcı kısa sunumlar yapıldı. Seramik Tanıtım Grubu Başkanı Bahadır Kayan tarafından Türk seramik sektöründe yaşanan son gelişmelerle ilgili bilgi verildi. Editörler heyeti; İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginliklerini içeren şehir turu ile sona erdi.


Önceki Haber Sonraki Haber