Türk Çimento Sektörü Sapanca'da Çimento Sektör Çalıştayı'nda Buluştu


Türk Çimento Sektörü Sapanca'da Çimento Sektör Çalıştayı'nda Buluştu


Çimento Sektör Çalıştayı, 12-13 Mayıs 2023 tarihlerinde Sapanca’da gerçekleşti. Yaklaşık 40 sektör temsilcisinin bir araya geldiği çalıştayda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdulhamit Akçay çimento sektörüne dair güncel ihracat verilerini paylaşmış, sektörün önündeki fırsatlar ve engeller ile birlikte başta deprem felaketi olmak üzere yurt içindeki gelişmelerin sektöre etkileri hakkında katılımcılar ile görüş alışverişinde bulunulmuştur.

 

Bu yıl da geçtiğimiz yıla benzer bir ihracat hedefimizin bulunduğunu belirten Akçay deprem bölgesindeki yeniden inşa aktivitelerinin en üst düzeyde olacağı zamanlarda bile hem iç piyasanın taleplerinin karşılanabileceğini hem de ihracatın devam ettirebileceğini vurgulamıştır. Çimento ihracatında dünyanın, üretiminde ise Avrupa’nın ilk sırasında yer alan Türkiye’nin, dünya genelindeki makroekonomik ve jeopolitik gelişmeler nedeniyle bazı ihracat pazarlarında yavaşlamalar görülse de özellikle enerji maliyetlerindeki azalma ve ekonomik aktivitelerdeki yükseliş trendi ile ülkemizin bu pazarları yeniden domine etmeye hazırlandığının altını çizmiştir.

 

Çalıştayda ayrıca Türkiye ve dünya ekonomisi hakkındaki son gelişmeler Fatih Keresteci tarafından katılımcılarla paylaşılmıştır.


Önceki Haber Sonraki Haber