Seramik Tanıtım Grubu CERSAİE 2010 Fuarında Ses Getirdi


Seramik Tanıtım Grubu CERSAİE 2010 Fuarında Ses Getirdi


15 Türk seramik firmasının katılım sağladığı, 28 Eylül–3 Ekim 2010 tarihleri arasında İtalya/Bolonya’da düzenlenen Cersaie fuarında Türk Seramik Tanıtım Grubu gerçekleştirdiği etkinliklerle ses getirdi.

Seramik Tanıtım Grubu, 29 Eylül’de Türk seramik sektörünün son durumu ile ilgili bilgi vermek ve 30 Eylül’de düzenlenen Hüsnü ŞENLENDİRİCİ konser etkinliğini duyurmak amacı ile, Cersaie Fuarı içinde bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına 6’sı yabancı basın olmak üzere, yaklaşık 30 kişi katıldı. Seramik Tanıtım Grubu Eş Başkanı Bahadır KAYAN’ın yaptığı sunumun ardından; Türkiye Seramik Federasyonu Genel Sekreteri Germiyan SAATÇİOĞLU, Roma  Ticaret Ateşesi Mustafa ÇESAR, katılımcıların sorularını yanıtladılar. Basın toplantısında; Türkiye’nin ihracat rakamları ve Seramik Tanıtım Grubunun yaptığı etkinlikler ve aynı alanda yine Seramik Tanıtım Grubu’nca organize edilen 43 seramik sanatçısının eserlerinin sergilendiği Ceramistanbul sergisi hakkında bilgi verildi. Basın toplantısı sonunda katılımcılar 30 Eylül akşamı düzenlenen Hüsnü ŞENLENDİRİCİ konserine davet edildi.

30 Eylül gecesi saat 20:00’de Bolonya’nın ana meydanı Piazza Maggiore’de Hüsnü ŞENLENDİRİCİ konseri düzenlendi. 28 Eylül’den itibaren meydanın ortasında kurulan sahnenin her iki kenarında yer alan kuleler, meydan ortasında yer alan yönetmen kulesi, oturma gruplarının dışında yer alan iki adet ışık kulesi, Turkish Ceramics logoları ve konser görselleri ile giydirildi. 29 Eylül’den itibaren konser anına kadar tüm gün ve gece boyunca hemen sahnenin yanına kurulan LED ekranda önceden hazırlanan tanıtım videosu yayınlandı. Sahne önüne 1000 kişi için hazırlanan oturma alanının etrafı Türk seramik firmalarının logolarının olduğu güvenlik bariyerleri ile çevrelendi.

0 Eylül akşamı konserde Zeynep BODUR, Bahadır KAYAN ve sanatçı Serra YILMAZ birer konuşma yaparak Hüsnü ŞENLEDİRİCİ’ye seramikten yapılma klarnet hediye ettiler.
Ardından başlayan konserde meydanı dolduran yaklaşık 2000 kişiye unutulmaz bir gece yaşattılar.

Önceki Haber Sonraki Haber