Seramik Sektör Temsilcileri 4.Seramik Sektör Çalıştayı'nda Bir Araya Geldi


Seramik Sektör Temsilcileri 4.Seramik Sektör Çalıştayı'nda Bir Araya Geldi


Turkish Ceramics tarafından seramik sektörünün küresel rekabetçiliğini ve ihracatını artırmak hedefiyle 23-24 Kasım 2023 tarihlerinde Antalya’da düzenlenen 4 Seramik Sektör Çalıştayı sektör temsilcileri tarafından yoğun ilgi gördü. Çalıştaya; 19 üye firmadan 51 kişi katılım gösterdi.

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz’in açılış konuşması ile başlayan sektör çalıştayında, Birliğimiz Ekonomi Danışmanı Dr. Can Fuat Gürlesel tarafından yapılan sunumda, seramik sektöründe rakip ülkelerimiz olan Çin, Hindistan, Mısır, Vietnam, İran ve Polonya’ya ait ihracat verileri ve güncel gelişmeler katılımcılarla paylaşıldı.

Prof. Dr. Ali Murat Vural’ın moderatörlüğünde yürütülen çalıştayın birinci gününde marka konumlandırma çalışması üzerinde duruldu. Bu kapsamda; seramik sektörünün mevcut marka konumu, marka bilinirliğinin artırılması, hedef pazarlar ve hedef kitleler değerlendirildi. Çalıştayın ikinci günde ise iletişim aksiyonlarına ilişkin öneriler sunuldu ve İletişim Anayasası’nın katılımcılar tarafından fikir birliğiyle oluşturulması ile sonlandı.

Çalıştay sonucunda ortaya çıkan öneriler, sektörün mevcut durumunu ve geleceğini değerlendirmek, ortak hedefler belirlemek ve bu hedeflere ulaşmak için yol haritası çıkarmak katılımcılarımızın da desteğiyle önemli bir kaynak niteliği oluşturdu.

Ülkemizin seramik ihracatını ve küresel rekabetçiliğini artırmayı hedeflediğimiz bu etkinlikle, değerli fikirleriyle sürece katkıda bulunan tüm katılımcılara teşekkür ederiz.


Önceki Haber Sonraki Haber