İlk Cam Sektör Toplantısı Yüksek Katılımla Gerçekleşti


İlk Cam Sektör Toplantısı Yüksek Katılımla Gerçekleşti


Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği bünyesinde düzenlenen Cam Sektör Toplantısı, 23 Temmuz 2020 tarihinde online gerçekleşmiştir. Toplantıya cam ihracatçısı firma temsilcilerinden oluşan 145 kişinin üzerinde yoğun bir katılım olmuştur. İhracattaki iddiasını artırarak devam ettireceğini vurgulayan cam sektörü, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de ihracatta sağladığı yerli katma değer oranı ile ülke ekonomisine çok önemli katkı sağlamaya devam edecektir.

Cam Sektör Toplantısı, Birliğimiz Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tansu Kumru’nun açılış konuşmasıyla başlamıştır, ardından açılış konuşmaları Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz ve TİM Başkanı İsmail Gülle’nin konuşmaları ile devam etmiştir. Açılış konuşmalarının ardından Tansu Kumru tarafından bir sunum yapılarak Türkiye ve Dünya cam sektörü ihracatı ve ithalatı hakkında bilgiler ve ihracatı artırmak üzere TurkishGlass tarafından yürütülen faaliyetler aktarılmıştır. Birliğimizin ekonomi danışmanı Dr. Can Fuat Gürlesel tarafından ise “Yeni Normal Dönemde Ekonomide Gelişmeler ve Beklentiler” sunumu paylaşılmıştır. Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü’nden katılım sağlayan uzman personel ise cam sektörü ithalatında haksız rekabeti önlemek için alınan önlemler hakkında bilgi vermiştir.

Yurt dışı lojistik merkezlerinin kurulması, ithalatın ve enerji maliyetlerinin azaltılması gibi Türk cam sektörünün rekabet düzeyini artıracak önlemlerin gündeme geldiği toplantı sonunda katılımcıların soruları cevaplandırılmıştır.

Toplantıda yapılan sunumları aşağıdan indirebilirsiniz.

Ekli Dosyalar

camsektor-sunumlar.rar




Önceki Haber Sonraki Haber